Als u op straat loopt in schoenen in welke kleur dan ook, heren- of damesschoenen, zult u merken dat de meeste voorbijgangers naar uw voeten zullen kijken en niet naar uw portemonnee. Dit kan oneerlijk lijken voor sommige mensen die erg kleine of grote voeten hebben. Maar het is gewoon de normale reactie van andere mensen als ze iemand zien met andere schoenen dan die van hen. Daarom kunt u bij online winkelen dezelfde soort reactie krijgen op uw schoenkeuze als op de schoenen die u in de winkels in de hoofdstraat vindt. Het mooiste is dat je je nu geen zorgen meer hoeft te maken dat mensen naar je voeten kijken, want je schoenen en je portemonnee zijn veilig.

Schoenen online kopen

Over het algemeen passen damesschoenen beter bij grotere voeten, omdat herenschoenen meestal breder zijn. Wanneer u op zoek bent naar het perfecte paar herenschoenen voor uzelf, zorg er dan voor dat u uw voetmaat kent en zoek uit in welke schoenmaten herenschoenen verkrijgbaar zijn. Over het algemeen zijn damesschoenen met een bredere toebox beter voor vrouwen met brede voeten, terwijl herenschoenen met een smalle toebox wellicht beter passen bij langere vrouwen. En tot slot zijn er waarschijnlijk meer sneakers in het iets wijdere segment bij damesschoenen en bredere opties bij herenschoenen, dus als je schoenmaat ertussenin valt, moet je waarschijnlijk voor iets kleiners gaan bij herenschoenen om je lengteverschil te compenseren. Je vindt ook meer sneakers in het iets bredere segment bij damesschoenen en meer opties bij herenschoenen, dus als je schoenmaat ertussenin valt, moet je zeker voor iets kleiners gaan bij herenschoenen om je lengteverschil te compenseren.

Herenschoenen: Herenschoenen vinden die precies goed passen kan soms een uitdaging zijn, niet alleen omdat ze moeilijker te krijgen zijn, maar ook omdat de maten soms anders zijn. Er zijn twee hoofdmaten die schoenwinkels gebruiken voor herenschoenen – de herenmaten hebben betrekking op het maatbereik tussen junior herenschoenen (junior herenschoenen zijn meestal groter dan herenschoenen) en standaard herenschoenen (standaard herenschoenen zijn meestal kleiner dan junior herenschoenen). Om de schoenmaat voor heren te bepalen, meet je de lengte van je voet van je enkel tot je grote teen en trek je daar drie centimeter van af. Uw herenschoenmaat is dan gebaseerd op deze meting. Houd er echter rekening mee dat herenschoenen van merk tot merk kunnen verschillen, dus het is altijd de moeite waard om de herenmaten te controleren voordat u een paar koopt.

Een goede manier om de ideale hardloopschoen voor heren voor uw lichaamstype te vinden, is door een paar schoenenwinkels binnen te gaan en verschillende paren schoenen te passen om te zien welke u het beste staan. Dit kan je wat tijd kosten, afhankelijk van de maat die je wilt hebben. Als je bijvoorbeeld een lang been hebt, zul je waarschijnlijk een langer paar hardloopschoenen moeten kopen dan iemand met een kort been. Maar als je een atletisch persoon bent die altijd onderweg is, kan een sportschoen een goede optie zijn.

Casual schoenen: Chukas zijn een andere populaire schoenstijl voor mannen die niet graag de hele tijd schoenen dragen. Deze comfortabele schoenen zijn meestal tot halverwege de kuit hoog en bieden goede ondersteuning en tractie. Chukas zijn ideaal om te dragen in de lente of de herfst omdat ze ongelooflijk comfortabel zijn. U kunt een verscheidenheid aan stijlen en kleuren voor uw chukka van populaire merken zoals Reebok, Nike, Adidas en nog veel meer te krijgen. Als je een casual chukka koopt, moet je weten dat ze tot een maat klein komen en beperkt kunnen zijn in de breedte. We hebben die ook als kinderschoenen.

Boksschoenen: Net als damesschoenen zijn boksschoenen er in veel verschillende stijlen, maten en snitten. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en speciaal ontworpen voor gevechten. Ze zijn echter smaller dan sportschoenen en passen meestal maar voor ongeveer de helft op uw voet. Dit type schoen heeft een vrij slank profiel en moet alleen worden gekocht door degenen die zeer vertrouwd zijn met boksen. Wanneer u op zoek bent naar een maattabel voor boksschoenen voor heren, moet u er rekening mee houden dat de schoenmaten van herenschoenen meestal gebaseerd zijn op hele voeten, terwijl de schoenmaten van damesschoenen gebaseerd zijn op halve voeten.